NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével

Potter


121015_tesco-pulykacomb01

Hozzávalók:
2 db pulykacomb
1,5 l kacsazsír
6 dkg méz
4 db friss chili
2 ág rozmaring
8 szem egész bors
80 dkg Ella burgonya
12 dkg vaj
12 dkg tejszín
4 db sonkahagyma

frissen őrölt feketebors
reszelt szerecsendió

Elkészítés: A combot durva sóval bedörzsöljük, éjszakára hűtőbe tesszük.
A combokat olyan tepsibe helyezzük, hogy a zsír lehetőleg teljesen befedje. Rozmaringgal, egész borssal fűszerezzük, 110 fokos sütőben kb. 3 óra alatt puhára konfitáljuk. Kiemeljük a zsírból, megkenjük a mézes-chilis keverékkel, és forró (210 fokos) sütőben pirosra sütjük.
A sonkahagymát megsütjük, burgonyapürét készítünk vajjal és tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A tányéron szétterítjük a burgonyapürét, ráhelyezzük a kész combot, a levelekre szedett hagymákkal meghintjük. Rozmaringlevelekkel díszítjük.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!