NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Minden busz kómába vezet?

Szabó Milán


A válaszom egy határozott talán, de mivel nem szeretek a levegőbe beszélni, így jöjjön a cikk. Mi a baj a magyar tömegközlekedéssel, azon belül is a buszokkal? Járván-kelvén az interneten, mindenhol a Volánt hibáztatják az emberek. Bevallom egyszer-kétszer igaz, hogy nem egy tündér a Volán, de lássuk be, fölösleges őket hibáztatni.

Oké, de miért?

Azért, mélyen tisztelt Olvasóim, mert kell a bűnbak. Azt csak nem lehet mondani, hogy “Azok a fránya buszmegállók, megint egy csomó ember felszállt, ezért késett a busz!”. Nem, ez valamiért nem elfogadott. Mindenki előtt az lebeg, hogy a Volán a sátán, mert van ugyan ereje, hogy mindent Ő irányítson, de mégse megy vele semmire. Elég baj, igen. Szerencsétlenek szinte soha nem tehetnek a késésről, ők csak állják a sarat.

Jó, de akkor mi az igazi indok?

Nos, a Volán nem tudja kiszámítani, hogy éppen hányan szállnak fel az egyes megállóknál, hányan vesznek jegyet, bérletet… Tudom, hogy ezek csak fél percek/pár percek, de miután ez összeadódik, mert nem egy buszmegálló van a világon, így jön össze az a késés.
Második verzióra fel!
Jó, ez leginkább télen indok, de akkor is indok! Szóval, miután az utak csúsznak, a többi autós is óvatosabban, ezáltal lassabban vezet. Így a buszok is kénytelenek szépen lassan araszolni a tömegben buszmegállótól, buszmegállóig.
Persze ott van még, a piros lámpák egyre emelkedő száma, a forgalom növekedése, holott a benzin egyre drágul (Szent Isten, mi lesz még ebből?), szóval van itt bőven ok, hogy miért jön tíz perccel az a drága járat.

Konklúzió:

Csak hogy a végére is maradjon valami, jöhet a saját véleményem erről a dologról. Kezd elegem lenni abból, hogy az országban minden alapjaiban rossz. Legalábbis, hogy mindenki ezt mondja. Lehet itt nekem érvelni, hogy “Bezzeg Japánban soha nem késik semmi!”. Ja, de Japán technikailag is fejlettebb, meg ott más az emberek hozzáállása is.
Semmit nem lenne szabad összehasonlítani semmivel! Ez az ami tényleg elveszi az időnket, nem az, hogy késik a busz. Gondoljatok bele, mi lenne ha egyáltalán nem jönne semmilyen busz. Lehetne legyalogolni azt a 20-50-nem tudom én mennyi kilométert, amennyire messze van a suli/munkahely. Így viszont csak felszállsz a buszra, és már úton is vagy. Na ugye, hogy máris más színben látjuk a világot…
Különben is eltökélt szándékom, hogy legalább pár ember szemében megváltoztatom Magyarországot! Annyira nem rossz azért a helyzet, amennyire egyesek gondolják. Mindent lehet szeretni, csak akarni kell. Ahhoz viszont, hogy akarjuk, gondolkodni is kell.

Lényeg a lényeg, gondolkodjatok, ne hasonlítgassatok, és gondoljátok át, hogy milyen is ez a hasonlat a buszokkal, meg a hozzáállással.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!