NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Mini Kürtőskalács

Receptgyűjtő


minikurtos00

Hozzávalók 6 adaghoz:

50 dkg liszt

3 dl tej

3 ek vaj vagy 2 ek zsír és még 5 dkg a kenéshez

3 dkg élesztő

3 ek cukor

2 db tojás

kevés só

20 dkg darált dió

15 dkg kristálycukor

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. Akár kenyérsütőben is .

Mikor a duplájára kelt ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, kenjük meg olvasztott vajjal és két ujjnyi csíkokat vágjunk belőle.

Az olajjal megkent fém habroló-formákra tekerjük fel úgy , hogy fedjék egymást szépen.

A felvert tojásfehérjével lekenjük.

Cukros darált dióba forgatjuk.De ez ízlés szerint akármi lehet(fahéj kókusz stb..)

Tepsibe helyezve még félórát kelesztjük.

Végül 30 percig szép barnára sütjük.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!