NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Nagy cégek, nagy nevek II. – Google

Wairzo


 

 

Minden nap használjuk, de tudjuk e, hogy mit jelent a Google szó, vagy azt, hogy jelent e egyáltalán valamit?

 

Minden út az első lépéssel kezdődik

A Google-t két fiatalember fejlesztette ki Larry Page és Sergey Brin. 1995-ben talákoztak először, mindketten a Stanford Egyetem hallgatói voltak. Egy kutatási témával kezdtek  foglalkozni. Olyan keresőrendszer kidolgozásán kezdtek el dolgozni, ami a releváns találatok érdekében a weboldalra mutató linkeket elemzi. A Google ekkor még a BackRub nevet viselte és kizárólag a Stanford egyetem szerverein futott.

A Google név egy elírásból származik. Az alapítók eredetileg a Googol nevet szánták cégének. A szó, Googol a matematikai szlengben azt a számot jelöli, melyben az egyes után száz darab nulla áll. Brin és Page úgy vélték ez a szó kifejezi a kereshető információ mennyiségét. A csendestárs azonban vélhetően nem rendelkezett matematikai háttérismeretekkel, és a számára ismeretlen szót rosszul írta rá a csekkre. Így lett a Googol Google.

Szeretnénk tudni, hogy tetszik e eddig ez a cikk, hogy tudjuk a későbbiekben jelentessünk e meg hasonlót! Tetszik? Ha igen, akkor kérjük nyomj egy Tetszik/Like-ot. Ez természetesen nem kötelező, nekünk viszont sokat számít! Köszönjük!A google.com domain név regisztrációja 1997. szeptember 15-én történt meg. A Google, mint cég 1998 szeptember 1-én jött létre, első főhadiszállása Susan Wojcicki garázsa! volt.

 

 

Google 1998-ban


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!