NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Nappali trendek 2015-ben: van, ami változik, van, ami marad

ITE


A divat éppúgy nyomon követhető a lakberendezésben, mint az öltözködésben, még akkor is, ha a ruháinkat sokkal egyszerűbb és olcsóbb divatosabbra cserélni, mint a bútorainkat. Körbenéztünk, mi az, ami változik idén a nappali lakberendezése terén, és mire figyeljünk, ha idén is trendi lakásban szeretnénk élni.

 

A 2015-ös év bútordivat trendjeit az elegancia és egyszerűség egyidejű látványa jellemzi, mely a minimál stílust idézi. Az egyszerűség miatt azonban aggódnunk nem kell, hiszen majdnem minden dizájn tükrözheti használója saját hangulatát, vagyis ötletek ezreivel dobhatjuk fel lakásunkat, nappalinkat idén is.

 

2015-ben elhagyjuk az egyszerű hálószoba tereket, és belépünk a „klasszikus modern bútorok” világába, még ha ez elsőre ellentmondásnak is tűnik. Egy lila, kényelmes fülesfotel és egy fakeretes ágy együtt kontrasztjai lehetnek a mintás, merész színárnyalatú tapétáknak. Színekben a tengerzöld és az orchidealila dominálnak, akár egy-egy tárggyal dobjuk fel a nappalit, akár ezen színek árnyalataiban rendezzük be. Ezek a színek nem csak a lakberendezésben lesznek jellemzők idén, hanem a ruházati divatban is.

 

A 2015-ös nappali-trendek nem olyan könnyen körülírhatók, mint a tavalyiak vagy az azelőttiek. 2015 újra elhozza számunkra a neoklasszikus trendeket, ami nem egyszerűen a történelem előtti időket idézi, hanem egyszerre modern látványt is biztosít. Római szobrok és Buddha-ihlette lámpák lehetnek a kiegészítői ennek a stílusnak, és ezek tökéletes kellékek ahhoz, hogy kiemeljük nappalink szépségét. Emellett számos apró ötlet teheti a nappalinkat még érdekesebbé és egyedibbé egészen egyszerűen. Már néhány képzőművészeti tárgy feldobhatja a nappalinkat, a szobrok a modern trend részeivé válnak, ez utóbbiak mindenképp szükségesek ahhoz, hogy modern nappali belsőt alakítsunk ki idén. Ahhoz azonban, hogy igazán modern hatást érjünk el a nappalinkban, a művészeti tárgyak kiválasztásában nagyon körültekintően kell eljárnunk. Egy jól megválasztott, érdekes faragvány vagy festmény sokat emelhet az összhatáson.

 

Az ülőgarnitúra már nem elegendő egy nappali berendezéséhez. A modern és trendi összhatás érdekében rakjuk körül fotelekkel, amelyek a TV-vel, vagy média-központtal szemben helyezkednek el. Minimalista jellemzőjük miatt a kicsit sérült vagy felújított bútorok szintén népszerűek a modern lakberendezésben.

 

A fa továbbra sem megy ki a divatból, a natúr bútorok ellensúlyozhatják a hideg fémbútorok hatását. Elsősorban a tömörfa bútorok azok, amelyek még mindig értéket képviselnek. Megunhatatlan a melegségük, örök időkre szólnak, ha megunjuk a színét, akár át is festhetjük. Látványban csaknem ugyanazt biztosítják a furnéros, tömörfa-hatású bútorok is.

 

Idén ismét előtérbe kerül az arany. Egy-egy bútor színében, kiegészítőkben bátran alkalmazzuk, hiszen emeli a helyiség eleganciáját és a luxus érzését közvetíti.

 

Mindezeken túlmenően lakásunk berendezésekor idén is helyezzük előtérbe Márai Sándor szavait: „Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.”

 


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!