NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Napraforgó kalács

Varga Mariann


Napraforgó kalács több féle töltelékkel

csirkemájas napraforgó
Hozzávalók

2 adag kalácshoz50 dkg liszt
1 tojás
1 kis doboz joghurt
2,5 dkg élesztő
3 kanál olaj
kb.2 dl.tej

az édes tésztához 1 k.k.só
3 kanál cukor

a sóshoz 1 k.k cukor
1 kanál só
2 tojásfehérje a kenéshez

Töltelékek

Diós

20 dkg.darált dió
2 tojásfehérje habbá verve
2 kanál cukor

Kakaós

5 dkg kakaó
2 kanál cukor

Csirkemájas

30 dkg.csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só-bors-majoranna

A hagymát és fokhagymát kockázom és kevés olajon megdinsztelem.Hozzáadom az apróra vágott csirkemájat és pár percig puhítom.Leveszem a tűzről és ízlés szerint fűszerezem.Mikor kihűlt beleöntöm az aprítóba és összepépesítem.

Pizzás

1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg párizsi vagy sonka
1 dl.sűrített paradicsom
só-bors-oregánó
reszelt sajt

A hagymát,fokhagymát kockázom és kevés olajon dinsztelem.Nagy lyukú reszelőn belereszelem a párizsit,kicsit átsütöm a hagymával.Hozzáteszem a paradicsomot és fűszerezem.

A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt,az összes hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük,átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
Mindegyiket 20-25 cm kerek lappá nyújtjuk,tepsibe,sütőpapírra terítjük az egyiket.Megkenjük a töltelékkel és ráborítjuk a másik lapot.
A kör közepébe helyezünk egy poharat kicsit belenyomjuk a tésztába,de úgy,hogy ne szakítsa át.Ez lesz a süti közepe.A pohár szélétől 1-1,5 cm távolságban végigvágjuk a széléig a tésztát 10 szeletben.Ezután egyenként megcsavarjuk 2-3x.Megkenjük tojásfehérjével,az édes tésztát megszórom cukorral,a sósat szezámmaggal vagy sajttal.Előmelegítem a sütőt 180 fokra,15 percig még hagyom kelni a tésztát és betolom a sütőbe és kb.30 percig sütöm.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!