NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Negyven ország 230 atlétája a Puskásban

Nekünkszól


Valamennyi földrész képviselteti magát a szerdai Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen 40 ország 230 versenyzője lép majd rekortánra a Puskás Ferenc Stadionban.

jeter_valto_vilagcsucs_640

Carmelita Jeter (b) is rajthoz áll – Fotó: AFP

A legrangosabb magyarországi atlétikai viadal keddi felvezető sajtótájékoztatóján Spiriev Attila sportigazgató elmondta, hogy a 230 induló között gyenge formája miatt nem lesz ott a legutóbbi két verseny sztárja, a 400 méter olimpiai bajnoka, Sanya Richards-Ross. Ugyanakkor olyan nevekkel bővült a rajtlista, mint Will Claye, a hármasugrás amerikai olimpiai ezüstérmese vagy Andrew Riley, az idei jamaicai bajnokság 110 gátas győztese.

A Gyulai Memorial idei legnagyobb csillaga a női 100 méter világbajnoki címvédője, minden idők második leggyorsabb női sprintere (10.64 mp), az amerikai Carmelita Jeter, aki tavaly még csak edzeni tudott Budapesten a viadal idején, most ugyanakkor nem csupán rajtol, hanem nyerni is szeretne.

“Nagyon boldog lennék, ha sikerülne itt győznöm. Kíváncsi leszek a holnapi futásra, mert már egy jó ideje nem indultam 100-on - mondta a sajtótájékoztatón a jó kedélyű és közvetlen, 33 éves vágtázó, akinek többek között az idei ranglistán előtte álló trinidadi Kelly-Ann Baptiste-tal (10.83 mp) és a szintén amerikai Barbara Pierre-rel (10.85 mp) is meg kell majd küzdenie.

Forrás: Hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!