NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Now You See Me – Szemfényvesztők

Szabó Milán


Now You See Me – Szemfényvesztők

Now You See Me

Halvány előszó:

Gondoltam, illik előre közölnöm, hogy a Szemfényvesztők kilóra megvettek. Amióta meghallottam, hogy Jesse Eisenberg és Woody Harrelson is játszik benne, azóta tűkön ülve várom, hogy megnézhessem. És sikerült is, úgyhogy alább következik az én kis ajánlóm, Tőlem, Nektek!

Történet:

Négy egyszerű bűvészt, egy – az első percekben ismeretlen – aktivista összeverbuvál egy csapattá, majd egy év múlva már láthatjuk is közös életüket. Ők négyen látványos bűvészmutatványok keretében rabolnak ki bankokat, majd a pénzt szétosztják a nézőik között. Ezt azonban az FBI nem nézheti tétlenül, és kiküldenek nyomozásra két ügynököt, és szépen lassan kibontakozódik az egyik legnagyobb káosz ami vásznon látható. És persze ebben a kategóriában.

Szereplők:

Now You See Me 2

Atlas: Atlas, a csapat vezetője, egy nagyképű, tudálékos, vezetési hajlamban élvezkedő bűvész, akinek lebilincselő stílusa, és arcszőrzete van. Többször megemlítik a filmben, hogy minden áron vezetni akar, és ezzel sokszor túlzásba esik. Mindennek ellenére az egyik legszimpatikusabb, és legegyénibb szereplő a Négy Lovasból.

Merritt: A másik személyes kedvencem. Valamivel kevésbé arrogáns, mint Atlas, de sokkal humorosabb, és szókimondóbb. Ő a csapat mentalistája, belelát az emberek fejébe, és tökéletesen ért a mimikák megfejtéséhez. Előtte nehéz megtartani a titkokat, bár fölösleges is. Tipikusan az a fajta alak, akinek nem szívesen mondasz meg…bármit, de hogy nem adja tovább ha nem muszáj az is biztos. Ő a másik tagja a Négy Lovasnak.

Henley: Úgy érzem, hogy az Ő szerepét nagyon a háttérbe tolták. Ő a Négy Lovasnak a harmadik, és egyetlen női tagja, szerintem pusztán a látvány miatt tették be, mert annak nem utolsó. Szóval ja, lehetne egy jó karakter, de nem az. Nem az ő hibájából, egyszerűen ennyi jutott neki.

Jack: Jack a film legnagyobb meglepetése. Egy igen nagy csavar körülötte forog a filmben, és amúgy is egy központi tag. Ő ment át a legnagyobb fejlődésen, Ő volt az elején a leggyengébb, legszerencsétlenebb bűvész négyük közül, de a végére ugyanúgy egyenértékű csapattag lett, mint a többiek. Még a film első felében lenézték, aztán már igazi felnőtt emberként tekintettek rá. A Négy Lovas utolsó tagja.

Dylan: Az egyik FBI ügynök aki ki lett küldve a bűvészekre. Nyers ember, csak abban hisz amit lát. Kulcsszereplő, valahogy mindig ott van ahol kell neki, csak két lépéssel korábban. Amíg a néző figyelmesen követi, hogy mi történik a vásznon azon kapja magát, hogy nem tudja eldönteni kinek szurkoljon. A szerveknek, vagy Atlaséknek, és ez így van rendjén. A karakterével megteremti azt a kettős érzést, hogy lehet, hogy neki van igaza. Aztán eszünkbe jut a sok modern kori Robin Hood és megint elbizonytalanodunk…

Thaddeus: Az ex-bűvész, a feketeleves, az igazi rossz fiú a filmben, akit mégse nevezhetünk annak. Anno Ő is bűvész volt, ám hirtelen fordult egyet vele a világ, és elkezdte sorra leleplezni kollégáit, mondván abban több a pénz. Ugyanez a fennforgás jelen esetben is, besegít a rendőröknek, de nem kicsit, gyakorlatilag az egészet Ő oldja meg. Bámulatos karakter, az egyik legjobban kidolgozott!

Lehetne még nagyon sok mindenkiről írni, de nem akarom untatni a kedves Olvasókat, a legfontosabb emberekről van képetek, és ez a bekezdés lényege.

Személyes vélemény:

Nekem ez a film az új kedvencemmé nőtte ki magát. Tele van pörgéssel, akcióval, humorral (Igen, humorral), mindig történik valami. Bevonzott magába aztán ott tartott, és a végén, amikor kiszálltam a székből, csak arra tudtam gondolni, hogy Na ezt megnézném még egyszer!. Ez a legjobb dolog amire gondolni tudok ilyenkor, ugyanis ez azt jelenti, hogy még van jövője ennek a bűvész brigádnak!

Összegzés, ajánlás:

Végső soron ajánlom ezt a filmet azoknak, akik egy kicsit is szeretik vagy a látványos dolgokat, vagy a mutatványokat, a sok pénz látványát, esetleg Jesse Eisenberget. A szereplők valami csodálatos alakítást nyújtanak, senkit se tudok dobálni, a rendezés, és az operatőri munka magáért beszél, a történet isteni, kívánni nem lehet jobbat, és még csavarokkal is tele van. Hát igen, nem könnyű a bányászok élete, de ha szeretnél magadnak egy boldog két órát, akkor szórakozásnak ezt ajánlom!

Idézet a filmből:

“Look closely, because the closer you think you are, the less you will actually see.” – J. Daniel Atlas


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!