NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Nyáron is legyenek a gyerekek biztonságban!

ITE


Idén is elérkezett a vakáció ideje, ami a legtöbb szülőnek inkább problémát, mintsem felhőtlen örömöt jelent. Nem csak a gyermekeink programjait kell ilyenkor megszerveznünk, hanem még arról is gondoskodnunk kell, hogy biztonságban legyenek. Tervezzük meg előre a nyarat, és a programok mellett legyen ideje pihenni is a gyerekeknek!

A biztonság mindenekelőtt!

A nyári szünetben is a legfontosabb dolog, hogy a gyermekeinket biztonságban tudjuk! A legtöbb szülő csak akkor érzi, hogy gyermeke biztonságban van, ha maga mellett tudhatja, de sajnos nem minden szülő vehet ki két-két és fél hónapos szabadságot a nyári szünidő idejére emiatt. Szomorú tény, hogy a legtöbb baleset a gyerekekkel nyáron történik a statisztikai adatok szerint, éppen ezért sem árt a nagyobb körültekintés. Annál is inkább, mert egy kutatás alapján arra is fény derült, hogy a legtöbb szülőben fel sem merül annak lehetősége, hogy valamilyen baleset érheti a gyermekét. Ennek következtében csak kevés szülő köt gyermekére tanulóbiztosítást, még kevesebb van, akik rendszeresen, minden évben megújítják azt.

Pedig a tanulóbiztosítások nem csak iskolaidőben nyújtanak anyagi fedezetet a bekövetkező balesetek esetén, hanem kiterjed a nyári szünidőre is, és éppen ezért nem csupán az iskolán belül történt balesetek esetén fizet a biztosító, hanem akkor is, ha az otthon vagy bárhol máshol történik, sőt még a külföldön bekövetkezett balesetek esetén is fedezetet nyújt.

Programok és pihenés megfelelő arányban

A nyári szünidő elsősorban arról kellene, hogy szóljon, hogy gyermekeink kipihenjék az iskolaév fáradalmait, feltöltődjenek testileg és lelkileg, hogy majd szeptemberben újult erővel vághassanak bele a tanulásba. Ennek ellenére a felügyelet megoldottsága okán millió programot, tábort szervezünk be gyermekeinknek, és csak kevés idő jut a szemlélődő, lelki feltöltődést biztosító pihenésre, magányra és csendre. Ha ez utóbbit is biztosítani szeretnénk a gyermekeinknek, akkor előre tervezzük meg az egész nyarat számukra, amelyben a programok mellett hagyunk „üresjáratokat” is számukra.

És hogy milyen programokat szervezzünk, minek örülnek a gyerekek? Elsősorban minden gyereknek a saját személyiségéhez illőt, vagyis ne úszótáborba írassuk be azt a gyermeket, aki irtózik a víztől. A strandolás és a vizes programok a legtöbb gyermeket vonzzák nyáron, vigyük őket minél többször strandra, uszodába vagy vízi vidámparkba. Ez nem csak egészséges, hanem mókás is és a gyerekek nagyon élvezik!

A gyerekek másik nagy kedvence az állatkert vagy vadasparkok, szerencsére az ország egész területén szép számmal akadnak ilyenek, bizonyára lakóhelyünk közelében is van egy-kettő.

A szülők szabadságának idejére olyan programokat tervezzünk, amelyben minél több minőségi időt tudunk a gyerekeinkkel tölteni, és nem kell feltétlenül méregdrága programokon gondolkoznunk. Remek időtöltés lehet a kézműveskedés, a társasjátékozás, sátrazás a kertben, közös szalonnasütés, nyári bunker kialakítása (lakásban, kertben), strandolás az otthoni medencében, családi akadályverseny, bármilyen sporttevékenység (ping-pong, tollaslabdázás, foci), amelyek amellett, hogy önfeledt szórakozást nyújtanak gyermekeinknek, még a családi kapcsolatokat is szorosabbra fűzik!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!