NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

One Direction – Avagy a közutálat célpontjai

Szabó Milán


 (Figyelem! Az egész cikk terjedelme alatt a One Direction példájával fogok szemléltetni mindent, mivel ez egy egész átfogó dolog arra a sok mindenre amit közölni szeretnék veletek! Alapvetően semmi bajom nincs azzal a bandával, és még barátnőm is van, szóval… Megértéseteket köszönöm!)

Azt hiszem ezután a cikk után elmondhatom magamról, hogy elment az eszem. Halál komolyan, először sikerült visszafognom magam, hogy megírjam azt, amit meg fogok, de most. Most azon a ponton vagyok, hogy nem csak a döntésemet, hanem a cikk tartalmát is durván megváltoztattam.
Még itt elöljáróban kérek elnézést mindenkitől, akit megsértek, nem áll szándékomban.

Szóval, kérdésem azt hiszem jogos:

Miért utálkozunk felelőtlenül és miért nem lehet abbahagyni?

Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre kerestem a választ, amit azt hiszem meg is találtam. Rengeteg plusz agyalásomba és kutatómunkámba tellett, de legyőztem az internetet!
Engedjétek meg, hogy két részre bontsam ezt a cikket. Az első lesz a hivatalos tényállás, az, hogy a kommentek, cikkek, képek alapján mit gondolok komolyan, a második részben pedig jön az a rengeteg indulat ami felszabadult bennem keresgélés közben.

Első rész

Ahogy szétnéztem, rájöttem, hogy mindenki utál mindenkit. Nem csak a 1D utálók csinálják a fesztivált, hanem a rajongók is dobálóznak nem kicsit. Egy random képet találtam ami éppen nem kedveli a fentebb említett bandát, és jöttek alá a hozzászólások, hogy mennyire igaza van, meg hasonlók. Oké, eddig természetes az összkép, láttam már párszor. Ám, ami ezek után jött. Az a rengeteg komment melyek szerint:
“Hogy mertek ilyet mondani a kedvenc bandámra?”
De még mindig volt jobb. A lány, aki sem a képet, sem pedig a kommentelők nagy részét nem gyűlölte teljes mellbedobással, csak egy embert:
“Hogy mered ócsárolni a képet?”
 Gyönyörű komolyan mondom. Itt mondtam, hogy köszönöm szépen, elég volt a terepgyakorlatból, mentem át az általánosítások völgyébe. Oda, ahol minden problémára van megoldás.
Vázolom, hogy szerintem mi történhetett:
1.) Pár ember irigy lett erre a bandára, és úgy gondolták, hogy ők lesznek a Valakik;
2.) A 1D egyre nagyobb babérokra tört, és ez az embereknek abszolúte nem tetszett, valakit kellett fikázni, hisz már rég volt egy jó kis csámcsogós hétvégéjük az embereknek;
3.) Majd a rajongók (nem mellesleg teljesen jogosan) visszaszóltak, hogy milyen alapon mondják ezeket, amiket?
4.) És itt vagyunk, napjaink egyik legnagyobb virtuális kidobósában, amiből egy hamar nem látok kiutat.

DE!!!

Nem lenne nehéz visszaállítani a békét. Mindössze annyi lenne az egész manőver, hogy az emberek elfogadják egymást, és ha valami nem tetszik nekik akkor azt nem hallgatják. Mert érdekes módon mindenki tudja, hogy épp mi történt velük. Pedig lássuk be, ma igencsak olyan világot élünk, hogy az emberhez minden OLYAN információ eljut, amit be is akar fogadni. Manapság elég szépen lehet szelektálni ezeket a dolgokat, csak valamiért jó dolog utálni valamit. Ez kell az embereknek, ki tudja miért?!

Második rész

No, és hogy mi volt az ami felzaklatott?
Hát kérem szépen ez a kép:

 Köztudott, hogy imádom a Hollywood Undead-et, és amint megláttam a középső szöveget, egyből felkaptam a fejem. Végigolvastam, és bevallom eltöltött a pulykaméreg. Ez a látvány keltette fel bennem az érzést, hogy vagy megcsinálom ezt a cikket, vagy le is húzhatom a rolót magam előtt.
Viszont akkor még le akartam húzni ezt a Harry srácot, amikor hirtelen el kezdtem gondolkodni. Hogy az odáig oké, hogy valaki lefordította magyarra és úgy küldte be a képet, hogy azért minél több ember értse. De az, hogy a név HarrySLove, és meglepően hasonlít az egész vélemény kinézete egy magyar sztárokkal foglalkozó oldalra. És tényleg. Aztán most már nem is a véleményezőre vagyok mérges, hanem arra aki beküldte a képet ilyen formában. Hogy ez mekkora álszentség, és hogy lehet így megvezetni az embereket?
Mindezt egyébként egy képhez kommentelő hölgynek köszönhetem, Ő segített rá, hogy mi nincs itt rendben.
Na igen, halványlila mérgemben fuldokolva előkaptam a Nekünkszól Magazint és most itt tartok. Remélem valamit megindítottam minden kedves olvasómban!
És most halál komolyan kérlek titeket, hogy gondolkodjatok el mindazon, amiket fent írtam! Nem feltétlen a közutálat által kiutált produktum a rossz, lehet, hogy csak az emberek tették azzá amivé vált.

Összefoglalva: Ne utáljatok mindent, csak azért mert a fél világ gyűlöli. Álljatok meg magatokban egy kicsit és gondolkozzatok el, hogy megéri-e és csak utána érezzétek azt amit!

Az erő legyen veletek! ;)

Ui.: Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem szeretem a One Direction-t, egy számuk van amit kéthavonta egyszer meghallgatok, és ennyi, nem több. Nem értek egyet sem az utálókkal, sem a rajongókkal ezen a téren, sőt sok más téren sem. De azt az egyet bevallom, hogy amint lesz egy nagyobb kaliberű fordulópont az ügyben, én jelentkezek!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!