NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Pikáns gombás, tejszínes csirke

Potter


Pikáns_tejszínes_gombás_csirke

Hozzávalók:

-1 egész csirkemell
-2 db csirkecomb
-2 db csirkeszárny
-1/2 kg csiperkegomba
-1 tömlős tejszínes sajt
-2 dl tejszín
-2 gerezd fokhagyma
-citromlé ízlés szerint
-1 csokor petrezselyem
-2 db leveskocka vagy vegeta
-vaj, vagy olívaolaj, mustár

Elkészítése:
A megmosott csirkedarabokat vegetával, vagy az összemorzsolt leveskockával jól bedörzsöljük. Vajat vagy olívaolajat hevítünk, és amikor kellően felforrósodott a csirkedarabokat belehelyezzük. Mind a két oldalát pirosra átsütjük.Fedő alatt, kisebbre véve a hőfokot puhára pároljuk.
Vizet nem kell alátenni, mert a csirke enged elég levet, nem ég oda.Amikor megpuhult kivesszük a serpenyőből, és a megmaradt pörk anyagot fakanállal kissé felszedjük.
A megtisztított és nagy szeletekre vágott gombát beletesszük, pirítjuk benne, belenyomjuk fokhagymapréssel a fokhagyma gerezdeket, és puhulás után felengedjük a tejszínnel.A tejszínes tömlősajtot, vagy tejszínkrémsajtot belenyomjuk, elkeverjük, hagyjuk kissé besűrűsödni, teszünk bele egy kávéskanál mustárt, és kb.fél citrom levét ízlés szerint.A csirkedarabokat visszahelyezve az egészet jól átmelegítjük, de nem forraljuk, nehogy a tejszín csomós legyen. Összevágott petrezselyemmel megszórjuk, ami nagyon jó ízt is ad neki és díszíti is.
Sült vagy főtt krumplival tálaljuk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!