NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Póker taktikák

Nekünkszól


A pókernek vannak írott és íratlan szabályai, bizonyos dolgokat megtehetünk minden zokszó nélkül, de vannak bizonyos határok, amiket átlépve viszont a többi játékos nem tetszését igen hamar ki tudjuk vívni. Ilyen például, ha megpróbáljuk kiszedni valamelyik játékosból, hogy épp milyen lapokat tart a kezében. Az így szerzett jogosulatlan előny bizony nagyon hamar ellenszenvessé tehet minket és a lapjait kijátszó személyt is az asztalnál.

Ha leosztóval játszunk a hivatalos szabályok szerint, akkor bizony az ilyen szabálytalanságnak is minősíthető dolgok miatt, akár megfedésben részesíthetnek minket, míg online – főleg a próbajátékos asztaloknál -, ahol nincs felügyelt minden egyes játszmánál, gyakorlatilag bármit megengedhetünk magunknak, maximum egyszer csak azt vesszük észre, hogy egyedül zihálunk az asztalnál, és a többiek már más partnerek után néztek.

Credit-es játéknál egyébként sincs értelme magunkra haragítani az ellenfeleinket. Fő a barátság, hiszen a legtöbb póker játékos személyes ismerősünk is lesz előbb-utóbb, sok póker barátság kezdődött már az interneten az éjszaka magányában vagy a póker asztaloknál. Komolyabb online versenyeken, – a pénzdíjasoknál természetesen – azonban számítsunk arra, hogy minden aljas, sötét, sunyi kis trükkünket nem biztos, hogy ki tudjuk majd játszani! Mert ilyen versenyeken mégiscsak komolyan felkészült játékostársakkal állhatunk szemben.  Külön fejezetet szentelhetnénk persze az egyik legutálatosabb játékmódnak, amikor egy-egy ismerőssel ülünk be az asztalhoz, és a többieket átverve, úgy teszünk, mintha vadidegenek lennék egymásnak, és így becsapva a többieket játsszuk végig a mi kis játékunkat.

Míg a többi póker játékos magányos farkasként próbálja meg magáévá tenni az asztal közepén található zsetonhegyeket, addig mi az ismerősünkkel karöltve egy másik online kommunikációs csatornán keresztül minden leosztás után szépen kibeszéljük a lapjainkat, és egymást segítve taktikázunk végig, közös stratégiát, taktikát dolgozunk ki mindenre.

Ehhez persze nem árt, ha nagyon komolyan összeszokott páros vagyunk, és előre megbeszéljük a stratégiánk főbb irányvonalát, mert egy-egy tapasztaltabb póker játékos hamar rájöhet, hogy a háttérben valami nem stimmel a játékunkkal. Ha pedig felmerül a gyanú az összejátszásra, bizony hamar ismételten csak azt vesszük észre, hogy rajtunk kívül mindenki más lelépett az asztaltól.

Ellenben ha ügyes stratégiát alakítunk ki, nem szóljuk el magunkat, és nem feltűnően csináljuk – ergo, nem csak egyikünk nyeri folyamatosan a leosztásokat – szépen és nagyot kaszálhat egyikünk a Texas holdem játszma végére! Nem létezik szabály, pontos leírás a sikeres játék végkimeneteléhez, csak mindent kellő mértékben figyelembe vett taktika, stratégia és észjárás a játék teljes időtartama alatt. Szóval nem a legegyszerűbb szerencsejátékok egyike a póker, gondos előkészítést igényel a megfontolt és előrelátó kártyásoktól.

poker


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!