
Popeye nagy kedvence kissé megosztja társadalmunkat, van aki el sem tudja képzelni, hogy spenótot fogyasszon. Igaz, az emberek nagy része a spenót hallatán a zöld főzelékre gondol. Íme egy recept, ami meghazudtolja a spenót “nemszeretem” étel voltát, hiszen ezt a kenyérre valót elkészítve igazi finom szendvicskrémben lehet részünk. Ráadásul főzni sem kell a spenótot! Ajánlom a spenót fogyasztását azért is, mert igen gazdag tápanyag tekintetében. K-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin, kalcium-, kálium-, mangán-, folsav, magnézium, vas, réz, foszfor, cink növényi fehérjék, élelmi rostok mind-mind gazdagítják zöld növényünket. Cukorbetegek fogyasszanak minden héten spenótot, pajzsmirigy-betegségben szenvedőknek viszont a mértéktartás igen ajánlatos.
A recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg friss spenót
- 1 bögre napraforgó
- 1 dl víz
- ételízesítő vagy só
- 1-2 gerezd fokhagyma
- aprítógép
- sörélesztő-pehely (elhagyható)
- olaj (opcionális)
Elkészítés:
A napraforgó szemeket teflonedényben enyhén barnára pirítjuk, majd az aprítógépünkben jó apróra, szinte porhanyósra daráljuk.
A spenót hosszú szárait levágjuk ha szükséges, majd a megmosott spenótleveleket kicsit felszeleteljük (jobban fogja vinni a gép). A megdarált napraforgóhoz hozzáadjuk a spenótot, öntünk bele egy kevés vizet és egyszerűen az aprítógépben néhány gerezd fokhagymával, sóval és egy kevés vízzel összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lesz a pástétom, egy kevés vízzel vagy esetleg némi hidegen sajtolt olajjal még lazíthatunk rajta.
Ezzel kész is a pástétom. Ha úgy tartja ízlésünk, egy kevés sörélesztő-pehellyel összekeverve még finomabb, krémesebb pástétomot kapunk. Egyszerűbb elkészíteni, mint leírni.
Eredeti recept: http://vegalife.blog.hu/
Cikk bejelentése
Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!
Szerző: Vegalife Szerző összes bejegyzése: Vegalife
Fontosnak tartom, hogy megismertessem a lehető legtöbb emberrel a vegetáriánus étrend örömeit, ínyencségeit, ezzel kedvet varázsolva arra, hogy Földünkön az emberek előnybe részesítsék a gyümölcsök, zöldségek, gabonák, magvak fogyasztását, egyszóval a növényi étrendet.
Meggyőződésem, hogy lehet kreatívan, változatosan főzni akkor is, ha az ember nem fogyaszt állati eredetű ételeket.
Előre szeretném jelezni, hogy receptjeim megoszlanak. Ugyan igyekszem vegán (abszolút állati eredetű ételeket nélkülöző étrend) ételeket készíteni. De ez iránt nincs maximális elkötelezettségem, noha amennyire csak lehet, törekszem rá. Ezért nem csak vegán, de mindenképpen vegetáriánus ételek receptjeivel találkozhat. Némileg pedig a nyers ételek csodáinak is igyekszem hódolni néhány saláta és turmix recepttel.
Olykor néhány rövid tájékoztatót is írok arról, hogy miért tartom egészségesebbnek azt, amit csinálok, próbálok csinálni.
Találkozni olyan bejegyzésemmel is, amelyek során másoktól idézek, s mutatom meg a hivatalos véleményeket az ételek, főzési módszerek, vegetáriánizmus, vegán étrend alkalmazása, betegségek kialakulása, megőrzése kapcsán.
Igyekszem a legtöbb bejegyzésemet fényképekkel ellátni. Ha csak lehet, az ételek készítési lépéseit is megmutatni.
Remélem kedvét, örömét leli oldalamban, és tudásban mindenképpen előre viszi.
Örömmel várom minden kedves olvasótól a fejlődésemet szolgáló illedelmes kommentjeit, véleményeit.
A recepteket a blogon MENÜ címszó alatt témák szerint rendeztem. Régebbi receptjeim pedig jobb oldalt találhatók felsorakoztatva.
Fogadja szeretettel betűimet, soraimat, képeimet!
Jó szórakozást, felüdülést és tettrekészséget kívánok a receptek további megvalósításához!
Vegalife.blog.hu
HOZZÁSZÓLÁSOK»