NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Rakott karfiol

Potter


rakottkarfiol

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
2 dl tejföl
1 nagyobb fej karfiol
1 tasak bolognai szósz alap
1 db tojás

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, megpárolom, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítem, mintha spagettihez készíteném, csak 3 helyett 2 dl vizet használok. Így sűrűbb a massza. Ezután veszek egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beleteszem, és villával összenyomkodom. Ráteszem a darált húst, és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsolom a tojással összekevert tejföllel. Letakarom alufóliával. Úgy 200 fokos sütőbe teszem, és amikor látom, hogy kezd a tálban forrni az étel, leveszem a fóliát, és tovább sütöm. Akkor készül el ha megbarnul kicsit a tejföl.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!