NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Remek játékkal szerzett egygólos előnyt a Debrecen a BATE ellen

Magyar


Ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, ám egy tizenegyessel végül a Loki nyert 1-0-ra. Így tehát teljesült Kondás Elemér legfőbb vágya, nem kapott gólt csapata az odavágón.

Az előnyszerzést, lehetőleg kapott gól nélkül tűzte ki célul a Debrecen szakmai stábja a meccs előtt. A kezdőben ennek megfelelően két védekező középpályás és két csatár kapott helyet, míg a vendégeknél a legnagyobb érték, Krivets csak a padon kezdte a találkozót. A Loki támadásival indult a találkozó, öt percig úgy is tűnt, uralhatják a magyarok a mérkőzést, ám a fehéroroszok hamar átvették az irányítást és 10-15 percnyi horror következett a debreceniek kapujánál. Sorra alakították ki a helyzeteket a vendégek, de hol az utolsó bekk, hol Novakovics kapus, hol pedig a szerencse megmentette a magyar bajnokot a góltól. Húsz perc után aztán alábbhagytak a belorusz rohamok, ám még így is az ő támadásaikban volt több veszély. A legnagyobb helyzetet azonban Máté Péter hagyta ki, aki a 37. minutumban Csernyik kapus hibáját kihasználva három méterről lőhetett kapura, de Hagus jó helyen állt és felszabadított.

sidibe_bate_bl_640x400

Sidibe itt még fejjel, később lábbal próbálkozott – utóbbi gólt is hozott

A második félidő aztán kiválóan kezdődött. Az 54. percben Csernyik kapus rossz kifutása után kézzel elkaszálta Sidibét, a lengyel Marciniak pedig tizenegyest ítélt. A sértett állt oda a labda mögé és a kapu bal sarkába gurította azt (1-0). A folytatás is hasonlóan intenzív volt a mieink szempontjából, sokkal többet támadott a magyar csapat, mint az első játékrészben. A BATE nem tudott úgy dominálni, mint az első 45 perc során. A 92. percben még a Lokinak volt egy hatalmas ziccere, ám Seydi és Bódi nem tudták megoldani egy védő ellen a kontrát.

A debreceni csapatból ki kell emelni Jovanovicot, aki tökéletesen zárta le a Loki jobb oldalát és többször is remek cselekkel vitte végig a szélen a labdát. Varga József pedig több gyönyörű szerelést is bemutatott. A mérkőzés után Kondás Elemér vezetőedző hangot adott örömének, hogy nem kaptak gólt, és annak ellenére sem volt elégedetlen, hogy a végén csapata hibázott ziccert. Mint elmondta, mindkét csapatnak volt sansza, hogy betaláljon a kapuba többször is, ám az 1-0-ás eredménynek így is nagyon örül. A szakvezető csapatából senkit nem emelt ki, az egységes csapatmunkáról beszélt, a szurkolókat pedig különösen nagy dicséret illeti a mester szerint, ugyanis mint minden meccsen ,most is hihetetlenül jó hangulatot varázsoltak a Nagyerdei Stadionban. A sérülés miatt kényszerűségből lecserélt Szakály Péter pedig elmondta, jól van, nem komoly a sérülése és érzi annyira jónak a csapatát, hogy az egy hét múlva esedékes visszavágón is betaláljon a fehéroroszok kapujába.

Bajnokok Ligája-selejtező 3. forduló, 1. mérkőzés

Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)

Forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!