NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Sertés pörkölt

Potter


sertesporkolt

Hozzávalók:

80 dkg sertéscomb esetleg lapocka

35 dk g vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

1/2  erős paprika

3 gerezd fokhagyma

1 ek sűrített paradicsom

1,5 ek mangalica zsír

1/2 ek só

1 ek édes pirospaprika

1 tk csípős pirospaprika vagy erős paprikakrém

1 tk őrölt kömény

őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.

A felhevített zsíron pirítjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.

Ekkor beletesszük  a húst, megfűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.

Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, utána készre főzzük.

 






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!