NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Suits – Briliáns elmék

Wairzo


A cikk még az elmúlt év végén keletkezett, viszont most indul végre a sorozat nálunk is. A cikket nem változtatom meg, csak az időpontot írom ki, hogy mikor és hol láthatjátok! Jó szórakozást! :)

23:55, Péntek (szeptember 6.), TV2 – SUITS – Brilliáns elmék

Mi az a SUITS??

Igen, én is ezt kérdeztem, amikor néhány hete először hallottam ezt a címet, pedig egy 2011-ben indult szériáról van szó. Nem vagyok sorozatfüggő, de szeretem a sorozatokat, viszont a SUITS-ról nem hallottam, de még csak nem is olvastam, amíg az egyik kollégám fel nem hívta rá a figyelmem…

Miután egy kicsit utána kerestem a neten, akkor jöttem rá, hogy sikerült valami igazán jó dologba belefutnom, ugyanis a characters welcome USA  amerikai TV csatorna 2011-ben indult sorozata, az IMDb-től 8.9-es osztályzatot kapott.

Összehasonlítás képpen a Dr. House (House M.D)  8,4 , a Kaliforgia (Californication) 8.3,  Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) 8,6-os osztályzatot kapott, szintén ettől az oldaltól.

Nos, ezek után bevallom, kíváncsian ültem le, hogy megnézzem az első részt. Mivel most éppen a SUITS-ról írok cikket, ezért nem nehéz kitalálni, hogy milyen hatással volt rám.

Egyszerűen abbahagyhatatlan,  ”könyves” példával élve LETEHETETLEN!

A story:

Miközben Mike Ross (Patrick J. Adams) éppen menekül az őt üldöző rendőrök elől, akiknek majdnem sikerül őt nyakon csípni egy elbaltázott kábítószer üzlet közben, hirtelen egy állásinterjún találja magát, ahol az egyik legmenőbb New York-i ügyvéd, Harvey Specter (Gabriel Macht) tart éppen meghallgatást, aki asszisztenst keres maga mellé.

Harvey-nek már elege van a nyálas, jogi-kukacból, mivel egymás után rosszabbnál rosszabb jelentkezőket kell végighallgatnia. Ekkor érkezik meg Mike, aki véletlenül téved a meghallgatásra. Belépése után, az aktatáskájából kiborul néhány csomag marihuána…  Ezek után kezdenek bele az állásinterjúba…

Harvey-nek nem kell sok idő, hogy észre vegye és felismerje, hogy a srác egy őstehetség, akinek emellett még fotografikus memóriája is van. Az egyetlen gond, hogy nincs jogi végzettsége, de még diplomája sem. Mike hihetetlenül okos, aki kizárólag fogadásból megtanulta a Harvard egyetemi jogi anyagát és abból tartja el magát, hogy mások helyett írja meg a jogi egyetemi felvételi teszteket.

Harvey vállalja a kockázatot és felveszi Mike-ot asszisztensnek. Bár Mike egy géniusz, nagyon sokat kell még tanulnia, de ő és Harvey nyerő páros lehetnek. Harvey egy hidegvérű, érzelemmentes cápa, legalábbis azt mutatja, de Mike-ban mintha  fiatalabb önmagát látná, így a szárnyai alá veszi.

Itt kezdődik a történet, ami egy New York-i ügyvédi irodában folytatódik, ahol Mike barátokat és nem annyira szimpatikus munkatársakat is kap az asszisztensi feladatai mellé.

Az iroda egyik, névadó ügyvédjét Jessicá-t (Gina Torres), Harvey titkárnőjét Donná-t (Sarah Rafferty), a cég legbájosabb  asszisztensét Rachel-t (Meghan Markle) és végül, de nem utolsó sorban Louis-t (Rick Hoffman), aki szerintem a legjobb karakter a sorozatban.

A sorozat részeiben különböző ügyeket oldanak meg a csapat tagjai, amiknek általában csavaros végük van. Egyszerre izgalmas és vicces. Természetesen a karakterek fejlődnek, konfrontálódnak, megkedvelik egymást,  egymásnak esnek, ármánykodnak, beleszeretnek egymásba, csak úgy, mint az átlag emberek.

A sorozat hamarosan Magyarországon is el fog indulni, információim szerinte az egyik “nagyobb” TV csatorna vette meg a vetítési jogot. A széria már két évadon van túl az Egyesült Államokban, és a “nagy vízen túli” csatorna egyik legnézettem sorozatává vált. A remek első részek után az ember hajlamos rá, hogy zuhanásra számít és a pozitív élmények után azt gondolja, hogy a részek ellaposodnak, de szerencsére ez a SUIT-nál nem történt meg.

 

Egy szó, mint száz, a SUITS egy nagyon jó sorozat! Nem gondoltam, hogy egy (számomra) ismeretlen szereplőgárda és egy ügyvéd-sztori keverékéből egy ilyen nagyszerű dolog kerekedhet. Ez köszönhető a  remekül megválasztott szereplőgárdának, és a sztori  kiemelkedő mivoltának.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést a sorozattal kapcsolatban. Akik pedig már látták, vagy éppen most nézik, remélem ugyanolyan jól szórakoztak, szórakoznak rajta, mint én, ugyanis személy szerint már alig várom a harmadik szezont!!

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá! És még egyszer:  hamarosan magyar premier!

 

SUITS  nálam: 9/10 pont

 


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!