NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Szeretni és szeretve lenni – Fiatalkori szerelmek

Ihracska Hajnalka


 

Sokan azok közül, akik ezt a cikket olvassák, már átestek az első szerelmen. Valójában milyen érzés is ez?.. – kérdezhetjük. Egy felemelő érzés, ami más gondolkodásra sarkall minket, ami akár megváltoztathatja egész életünket, mintha a gyomrunkat ezer s ezernyi pillangó lepné meg vagy akár fájdalmas viszonzatlan szerelem is lehet. Ez már kevésbe kellemes érzéssel tölt el minket, de nem mi döntjük el kit és mikor szeretünk meg. Ez az élet rendje.

Ha kimegyünk az utcára és körbe nézünk, azt látjuk, hogy minden fiatal kézen fogva jár. De vajon mennyire tartósak ezek a kapcsolatok? Előfordulnak a tartós kapcsolatok, de egyre ritkábbak. De miért? Talán a bizalom hiánya miatt, mert mi magunk sem bízunk benne, hogy a kapcsolatunk akár a sírig tarthat. Ha mi magunk el hisszük, hogy igenis tartós kapcsolat lesz, és ebben társat találunk, sikeres lesz a kapcsolatunk. A szakítások leggyakoribb oka az egymásra nem figyelés, a problémák elhallgatása, tisztelet hiánya, hazugságok, és ha nem is gondolnánk, de az üzenetezés világa. Egy kapcsolatot nem lehet fent tartani üzeneteken keresztül, akár interneten akár telefonon. Nagyon sok kapcsolatnál ez okozza a legnagyobb problémát. Gondoljuk végig mennyivel másabb leülni és beszélgetni, mint minden nap az internet előtt ülni és „beszélgetni”. Ott vannak még a mindennapos viták is, amik a gyökereknél megöli a kapcsolatot. Persze minden kapcsolatban vannak viták, de nem hagyhatjuk, hogy ezek mindennaposak legyenek.

                Sajnos a mai fiatalok nagy része nem is vágyik komoly kapcsolatra. Inkább kedvükre válogatnak és ha megunják párjukat, ott hagyják és új „játszmát” kezdenek. Feltehetjük a kérdést, hogy meddig lehet ezt játszani? A végletekig nem. Ha belegondolunk meg is érti miért nem. Minden embernek szüksége van, olyan ember társaságára, aki mellette lesz és segíti a bajban. A család sajnos nem lesz mindig mellettünk, se a testvérek, se a barátok. Akkor ki? Ha találunk egy társat, aki mellettünk lesz, az a bajban sem fog elhagyni. Minden embernek szüksége van egy egészséges kapcsolatra. A fiataloknak még távoli lehet az öregedés fogalma, de idővel meg fogják érteni ezt is.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!