NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Színház az egész stadion!

Szabó Milán


Mivel köztudottan szeretek szembeszállni a közvéleménnyel, ezért itt is a következő trónbitorlásom. Lássuk, mi a pozitív oldala a (magyar) focinak és mit is értünk félre rendszeresen, amikor kimondjuk: futball.

Nos, a fociról mindenkinek egyből vagy az jut eszébe, hogy az egész csak színészet, vagy a másik véglet, hogy a magyar focit kezdik ócsárolni az emberek. Na itt már jön is az első ellenvetésem, miszerint nem szabad így leáltalánosítani a focit.
Ugyebár ott van például Ibrahimovic, aki svéd, de a svéd válogatottról nem sokat hallhat az ember.  Van néhány olyan játékos Magyarországon is, akinek nem itt kéne lennie, sőt akiknek van egy kis üzleti érzékük, már rég kint tengetik mindennapjaikat, külföldi csapatoknál. Viszont nem is ez a fő, hanem az, hogy mi is a pozitív oldala a labdarúgásnak:

A Pozitív Oldal:

A futball valami hihetetlen módon össze tud rántani egy csapatot. Hallottam/Láttam már csapatot bajnokságban, tabella élén ünnepelni, hát az volt aztán a szívmelengető látvány/hallvány. És szerintem ez az ami fontos az egész sportágban, nem az a sokmilliós fizetés, nem a modellalkatú barátnők, a luxusvillák, a Ferrarik, hanem az, hogy van pár tucat ember, akik mind azt csinálják amit szeretnek. Együtt teszik ezt, és még pénzt is kapnak érte.
Eleve jót tesz az embereknek az, hogy egy csapatba/közösségbe tartoznak, és így sokkal kisebb az esély a depresszió kialakulására, és valószínűbb az, hogy kiegyensúlyozottan élnek. Jó, kicsit túlzás volt, de a lényeget érzitek. Az a fontos, hogy olyan barátságok fejlődnek ki edzések, meccsek közben, hogy az valami hihetetlen. A lelki állapoton is sokat tud dobni egy elismerő, támogató baráti kör.
Nem mellesleg persze az egészségnek is jót tesz a sport, nem csak a közérzetnek. Bár ezt nem kell taglalnom, sőt nem is értek ehhez, viszont az emberi érzésekhez igen. Pontosan tudom, hogy mennyire fontos egy közösséghez tartozni, és ha ez mégis hiányzik, akkor ott nagy problémák jöhetnek szóba…

Nos, azt hiszem ez egy ilyen kis villám-cikk lett. Az a lényeg, hogy a focira nem úgy kell nézni, mint egy olyan sportra, ahol senki sem a játékkal foglalkozik, mindenkit csak a pénz hajt.
Igenis vannak még olyan csapatok, ahol a játék a fontos, és az hogy jól érezzék magukat a pályán. EZ a foci igazi üzenete szerintem. Bár bíró-gyerek vagyok, szóval máshogy látom ezeket a dolgokat, mint mások. De lehet, hogy így a jó.

Na sziasztok!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!