NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Tepertős pogácsa

Receptgyűjtő


tepertőspogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt

30 dkg tepertő lehet aprólék vagy darált

1 ek sertészsír vagy 4 dkg margarin

2 dl tej

2 tk cukor

5 dkg élesztő

2 tojássárgája

2-3 tk só ízlés szerint

3 ek tejföl

őrölt bors

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztbe keverjük bele a sót, és morzsoljuk bele a margarint vagy a hideg zsírt. Majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tepertőt, tojást, tejfölt, borsot, és minél jobban dolgozzuk össze.

1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.

Nyújtsuk ki kb 2 centisre, kiszaggatjuk és a tetejét bevagdossuk. Ezt lehet fordítva is kinek hogy jobb.

Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!