NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Tragédiába torkollt az újabb görög dráma, Costa Rica a legjobb nyolc között

Magyar


1-1-es döntetlent követően büntetőpárbajban harcolta ki a negyeddöntőbe jutást Costa Rica a labdarúgó-világbajnokság vasárnap éjszakai mérkőzésén Görögországgal szemben. A közép-amerikaiak közel egy órán keresztül emberhátrányban futballoztak.

Két nem várt csapat találkozott a brazíliai viadal nyolcaddöntőjében, Costa Rica és Görögország csoportkörből való továbbjutása is a meglepetés kategóriába tartozott. Ettől függetlenül élvezhető, izgalmas, fordulatokban gazdag csatát hozott kettejük párharca, ahol a kiegyenlített első félidőt követően pörögtek fel igazán az események. Az 52. percben Bryan Ruíz okos gurításával szereztek vezetést a közép-amerikaiak (1-0), ám Óscar Duarte második sárga lapját begyűjtve a 66. minutumban nehéz helyzetbe hozta együttesét. Az utolsó szűk félórában az addig meglehetősen óvatos hellének ráléptek a gázpedálra és nagy nyomást gyakoroltak ellenfelük létszámhiányos védelmére. Az utolsó pillanatokban – hasonlóan az Elefántcsontpart elleni csoportmérkőzéshez – begyötörték az életben maradást jelentő gólt, Szokratisz Papasztathopulosz egy kapusról kipattanó labdát vágott a hálóba (1-1), így a küzdelem a hosszabbításban folytatódhatott.

costarica_gorog_tiziparbaj_640

Costa Rica története során először jutott a vb legjobb nyolc csapata közé – Fotó: AFP

Szeretnénk tudni, hogy tetszik e eddig ez a cikk, hogy tudjuk a későbbiekben jelentessünk e meg hasonlót! Tetszik? Ha igen, akkor nyomj egy Tetszik/Like-ot, de nem kötelező, nekünk viszont sokat számítana! Köszönjük!


A kétszer tizenöt perces ráadás során Fernando Santos csapata volt veszélyesebb, előfordult, hogy öt a kettő ellen támadhatta a costa rica-i védelmet, ám Kosztasz Mitrogluék képtelenek voltak begyötörni a továbbjutást érő találatot. A közép-amerikaiaknak alig-alig maradt erejük a kontrákra, hátul viszont óriási szívvel küzdöttek az eredmény megtartásáért. A legutolsó pillanatban Mitroglu lábában maradt a gól, Keylor Navas lábbal mentette a görög támadó lövését.

A büntetőpárbaj negyedik köréig nem hibáztak a felek, akkor viszont Fanisz Gekasz tizenegyesét kiszedte a jobb felső sarokból a Levante kapusa, Michael Umana pedig higgadt marad és továbblőtte hazáját a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.

Costa Rica-Görögország 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) büntetőkkel: 5-3

Forrás : hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!