NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Túrókrémes-kivis palacsinta

Ihracska Hajnalka


 
 
 

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

2 tojás
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg cukor
2-3 evőkanál mandulalikőr
60 dkg liszt
1 csipet fahéj
1 dl olaj

A töltelékhez:

25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1 db kivi
A díszítéshez:
4 db kivi
2 evőkanál porcukor
mandulalikőr

Elkészítés:
A palacsintatésztához a 2 tojást kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a mandulalikőr, a cukrot, 3 csomag vaníliás cukor, a tejet, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és a fahéjat, végül a lisztet. Majd ha sima a tészta, az olajat is hozzákeverjük. Forró serpenyőben, kevés olajjal kisütjük.

A töltelékhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk 6 evőkanál mézzel és a vaníliás cukorral. Ha kész, hozzáadjuk a túrót. Elkeverjük, hozzáadjuk a meghámozott kivit, majd krémesre turmixoljuk. Megkóstoljuk, és aki igényli, az még édesíthet rajta.

A palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük. A díszítéshez összeturmixoljuk a kivit a cukorral és a likőrrel, majd ezt a gyümölcsszószt kínáljuk a palacsintákhoz.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!