Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
2 tojás
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg cukor
2-3 evőkanál mandulalikőr
60 dkg liszt
1 csipet fahéj
1 dl olaj
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1 db kivi
A díszítéshez:
4 db kivi
2 evőkanál porcukor
mandulalikőr
Elkészítés:
A palacsintatésztához a 2 tojást kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a mandulalikőr, a cukrot, 3 csomag vaníliás cukor, a tejet, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és a fahéjat, végül a lisztet. Majd ha sima a tészta, az olajat is hozzákeverjük. Forró serpenyőben, kevés olajjal kisütjük.
A töltelékhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk 6 evőkanál mézzel és a vaníliás cukorral. Ha kész, hozzáadjuk a túrót. Elkeverjük, hozzáadjuk a meghámozott kivit, majd krémesre turmixoljuk. Megkóstoljuk, és aki igényli, az még édesíthet rajta.
A palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük. A díszítéshez összeturmixoljuk a kivit a cukorral és a likőrrel, majd ezt a gyümölcsszószt kínáljuk a palacsintákhoz.
HOZZÁSZÓLÁSOK»