NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Virágok jelentése a lakásban

Potter


Kétségkívül a virág a legjobb, legtökéletesebb dekoráció, amit választhatunk otthonunkba. Nem mindegy azonban, hogy milyen virágot, növényt melyik helyiségbe teszed.

 Rózsa

Minden helyiségben és minden összeállításban remekül mutatnak. Ez az egyik legnépszerűbb és mivel több színben létezik, roppant egyszerűen lehet igazítani a szoba dekorációjához. A különböző színeknek más-más jelentései vannak. A vörös rózsa a szerelem jelképe, a rózsaszín a barátságé, a fehér szín pedig a fiatalságot szimbolizálja.
Tulipán

A tulipán egy tipikus elegáns, tavaszi virágnak számít. A hosszú szárai és a gyönyörű szirmai nagyon jól mutatnak mondjuk egy átlátszó vázában. Ahogyan a rózsa színei közül is válogathatunk kedvünkre, úgy a tulipán színei közül is, de más a jelentése az egyes színeknek. A rózsaszín virág a boldogságot jelenti, a sárga a barátságot, vidámságot, a narancs vendégvárásra kiváló, a piros tulipán pedig egyértelműen a szeretetet szimbolizálja.
Szegfű

Ez a növény szintén széles körben ismert és szeretett dekorációs „kellék”. Terjedelmes virágai nagyon jól mutatnak egy kisebb, gömbölyű vázában mondjuk az ebédlőben, az asztal közepére helyezve. A szegfű összefogóan a szeretetet jelképezi, ezen belül pedig a rózsaszín a hála jele, a fehér a szerencsét, a piros pedig a szerelmet jelenti.
Liliom

Ez a virág általában a gazdagság, a luxus, a fényűzés jelképe, ez akár az árából is fakadhat, hiszen ez már egy drágább árkategóriájú virág. Egy üvegvázába helyezve tökéletes dekorációs elem akár a fürdőszobában is. A liliom az újjászületést, az új kezdetet szimbolizálja. Ha most költöztél új lakásodba, dekoráld liliommal, ezzel tudod a legjobban kifejezni, azt hogy mit jelent ez a lépés az életedben.
Gerbera

Ez a növény a boldog családoknál gyakran előforduló dekoráció. A gerbera játékossága, vidámsága, narancssárga színe képes feldobni akár a legkomorabb tereket, helyiségeket is.

 Forrás: www.interiorblog.hu


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!