NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Visszavágna a Debrecen, a tét egy csoportkör

Magyar


Kedden 20 óra 30 perctől a fehérorosz BATE Boriszov gárdáját fogadja a Debrecen együttese a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Két évvel ezelőtt már találkoztak a csapatok, akkor 3-1-es összesítéssel a beloruszok jutottak tovább.A mostani párharc tétje is óriási, hiszen aki győztesen kerül ki, az legrosszabb esetben az Európa Liga csoportkörében indulhat.

debrecen_bate_2012_08_07_4

Két éve Mészárosék nem tudták féken tartani a fehéroroszokat / fcbate.by

A Debrecen az északír Cliftonville, a BATE Boriszov pedig az albán Skenderbeu együttesét lépte le a második körben, igaz egyik párharc sem volt sima, hiszen mindkét továbbjutó csak a visszavágón tudta kivívni a harmadik selejtezőkörben való részvételt. A Debrecen a belfasti 0-0 után hazai környezetben 2-0-s győzelmet aratott, míg a BATE a hazai 0-0 után idegenben ért el 1-1-es döntetlent, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott tovább. Egyik fél sem mutatott tehát csúcsformát az előző fordulóban, de az azóta eltelt időben volt lehetőség a hibák kijavítására. A Debrecen a hétvégén a Nyíregyháza otthonában, felforgatott csapattal ért el 1-1-es döntetlent, a BATE viszont pihent, hiszen az albániai találkozó óta nem kellett pályára lépnie. A Debrecen és a BATE nem ismeretlen egymás számára, hiszen a két évvel ezelőtti kiírásban már megmérkőztek a felek. Akkor a Loki ugyan Fehéroroszországban sokáig vezetett, ám a mérkőzés utolsó momentumaiban a hazaik egalizáltak, a debreceni visszavágón pedig 2-0-s győzelmet arattak. A belorusz bajnok akkor meg sem állt a csoportkörig, ahol óriási meglepetésre még a Bayern Münchent is legyőzte…

lokibate

Várható kezdőcsapatok/ dvsc.hu

A BATE az akkori csapatához képest valamelyest gyengült, ahogy azt bemutató cikkünkben is írtuk, több rutinos játékos is távozott a csapattól, a keret gerince ugyanakkor megmaradt, így ugyanaz a masszív játék jellemzi az ellenfelet, mint 2012-ben. ‘Két éve már megmérkőztünk a BATE Boriszov ellen, így jól ismerjük ellenfelünket, igaz, azóta változott a kerete – fogalmazott Bódi Ádám a dvsc.hu-nak. – Azon a két találkozón én is pályára léptem, kint döntetlent tudtunk elérni, ami biztató eredménynek számított a hazai visszavágó előtt, ám a második találkozó mégsem sikerült túl jól. Nem tudtunk úgy felállni, ahogy korábban, mert Varga József sárga lapok miatt nem játszhatott, én sem a helyemen futballoztam, hanem középen. Ettől függetlenül partiban voltunk a fehéroroszokkal, ám egy kiállítás megpecsételte a sorsunkat, tíz emberrel már nem tudtuk kiharcolni a továbbjutást. Most ugyanolyan nehéz párharcra számítok, mint két éve, szerintem ki-ki meccs vár ránk. Nagyon fontos lenne, hogy sikerrel vegyük a BATE elleni meccseket, mert akkor már csoportkörben vagyunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt elérjük. Ennek érdekében rengeteget kell tennünk a pályán, mert a boriszoviak két éve is erősek voltak, és biztos vagyok benne, most is azok”- mondta a szélső. A fiatal középpályáshoz hasonlóan látja a dolgokat Kondás Elemér is, a hajdúságiak vezetőedzője ugyanakkor hozzátette, nem a két évvel ezelőtti vereség motiválja a fiúkat. “Láttuk a BATE Skanderbeu elleni párharcát és egy bajnokiját. Az albánok ellen jól kontráztak. Fehéroroszágban és a visszavágón is megvoltak a helyzeteik. Miután a Skenderbeu otthonában vezetést szereztek, az albánok jobban kitámadtak, így a fehéroroszok tudtak kontrázni, de a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik. A BATE mindkét meccsen szervezetten futballozott, látszott, hogy egységes gárda – nyilatkozta Kondás Elemér. “A két évvel ezelőtti csapathoz képest változott a keretünk, de a magja megmaradt, és ugyanazt a masszív játékot játsszák, mint akkor. Sokat elmond, hogy a góllövőlista első három helyezettje ebben a csapatban játszik. Semmiképpen sem azzal kell foglalkoznunk, hogy visszavágjunk. Az más meccs volt és más csapat itt is ott is. Nekünk arra kell törekednünk, hogy minél jobban szerepeljünk, gólt, gólokat rúgjunk, és lehetőleg ne kapjunk. Fontos lesz a helyzetkihasználás, ehhez nyugodtabban kell megoldanunk a kapu előtti szituációkat”- fogalmazta meg az elsődleges célokat a piros-fehérek trénere.

loki

A Debrecen megúszná kapott gól nélkül az első meccset / dvsc.hu

Kondás Elemérhez hasonlóan az ellenfél edzője, Aljakszandr Jermakovics is a Debrecen egységességét emelte ki az erények közül, a fehérorosz tréner ugyanakkor továbbjutásra készül együttesével. “Jól emlékszünk a két évvel ezelőtti párharcra, és a kiváló hangulatra. Most is erre számítok - fogalmazott Jermakovics. “Ellenfelünk keretének nagy része együtt maradt, így egységes csapat. Szép az új stadion, reméljük, a szurkolók megtöltik a lelátókat, és akkor csodálatos hangulatban játszhatunk. Optimistán várjuk a mérkőzést, úgy készülünk, hogy mindenképpen továbbjussunk ebből a párharcból. Tudjuk, hogy küzdelmes meccs vár ránk, erre maximálisan felkészültünk. Mindent összeszedtünk, amit tudni akartunk a Debrecenről, így nem érhet bennünket meglepetés az ellenfél játékát illetően. Nagyon komolyan vesszük a meccset, szomorúak lennénk, ha nem jutnánk tovább, mert nagy reményeket táplálunk eziránt. A két évvel ezelőttihez képest a mostani csapatunk egységesebb, tapasztaltabb, és ezt igyekszünk hasznosítani”- mondta a sajtótájékoztatón a 39 éves szakember.

Ami a Debrecen csapatát illeti, a hétvégi bajnokihoz képest több változás is lesz a kezdőben: a keddi összecsapáson visszakerülhet a kapuba Nenad Novakovics, és a védelem is teljesen kicserélődhet a pénteki bajnokihoz képest, hiszen ismét összeállhat a Cliftonville ellen is látott Jovanovic-Máté-Mészáros-Korhut védőnégyes. A középpályán három poszton történhet csere, Bódi Ádám a kezdőben ragadhat, mellé csatlakozhat Varga József, Szakály Péter, valamint René Mihelic. A támadó sorban is friss emberek léphetnek pályára, hiszen az északírek ellen gólt szerző Ibrahima Sidibe mellett Dalibor Volas is a kezdő tizenegyben bizonyíthat majd.

Forrás: hatharom.com

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!