Hozzávalók:
30 dkg zeller
1 púpozott mokkáskanál só
1 evőkanál liszt
3 dkg vaj
egy kis csokor zellerlevél
2 dl tej
pirított zsemlekocka
tejföl
Elkészítés:
30 dkg zellert meghámozzuk, megmosva kisebb darabogra vágjuk. Öntsünk rá 1,3 liter vizet és hozzá adunk 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedő alatt főzzük legalább 45 percig, amíg teljesen szétfő.
Utána leszűrjük a levét másik edénybe, zellert pedig szitán törjük át.Ügyeljünk hogy a fás zeller az ne kerüljön a levesbe.Az áttört pépet keverjük össze a leszűrt lével, és rántsuk be. 1 evőkanál liszthez adunk 3 dkg vajat, és kis lángon habzásig hevítve készítsünk belőle rántást.
Szórjunk bele egy kis csokor apróra vágott zellerlevelet, és vegyük le a tűzről.
Amikor már langyosra hűlt, állandó kevergetés mellett engedjük fel 2 dl tejjel. Utána öntsük a levesbe, és főzzük még 5 percig.
HOZZÁSZÓLÁSOK»