NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Zeller krém leves

Potter


4522_zellerkremleves_m

Hozzávalók:

30 dkg zeller

1 púpozott mokkáskanál só

1 evőkanál liszt

3 dkg vaj

egy kis csokor zellerlevél

2 dl tej

pirított zsemlekocka

tejföl

Elkészítés:

30 dkg zellert meghámozzuk,  megmosva kisebb darabogra vágjuk. Öntsünk rá 1,3 liter vizet és hozzá adunk 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedő alatt főzzük legalább 45 percig, amíg teljesen szétfő.

Utána leszűrjük a levét másik edénybe, zellert pedig szitán törjük át.Ügyeljünk hogy a fás  zeller az ne kerüljön a levesbe.Az áttört pépet keverjük össze a leszűrt lével, és rántsuk be. 1 evőkanál liszthez adunk 3 dkg vajat, és kis lángon habzásig hevítve készítsünk belőle rántást.

Szórjunk bele egy kis csokor apróra vágott zellerlevelet, és vegyük le a tűzről.

Amikor már langyosra hűlt,  állandó kevergetés mellett engedjük fel 2 dl tejjel. Utána öntsük a levesbe, és főzzük még 5 percig.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!