NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A Michelin bemutatja az X One autógumikat

ITE


A Michelin cég amerikai teherautó gumiabroncsokat gyártó vállalata, amely nemrégiben lépte túl a 2 milliós küszöböt az X One széles bázisú teherautó gumik gyártásában, újratervezte a termék burkolatának felépítését, hogy megoldja az aszimmetrikus kopás kérdését.

Nincs többé aszimmetrikus kopás

A fejlesztést, melyet továbbfejlesztett burkolat technológiának neveztek el, a Michelin legújabb termékénél, az X One Line Energy T pótkocsi gumiabroncsnál használják. A gumiabroncs debütálására a 2014-es Közép-Amerikai Kamion Show keretében került sor, Louisville-ben. A terméket nagytávolságú használatra tervezték.

A Michelin elmondja, hogy az új terméknél 15 %-kal magasabb az eredeti futófelület élettartama az X One XTA \1-hez képest, az új burkolattechnológiának köszönhetően, melynek következtében a gumi teljes felülete egyenletes nyomással érintkezik a földdel. A gumiabroncsok az idei nyári szezonban még idehaza nem kaphatóak a gumidirekt  portál szerint, de a következő szezonban talán elérhető lesz már hazánkban is.
A gumiabroncsok kaphatók 445/50R22.5 méretben, a SmartWay által ellenőrzött X One Line Energy T gumi szilárd megtámasztásával és mikroszálaival is segít megelőzni az aszimmetrikus kopást.

A Michelin egy sajtókonferencián mutatta be a gumikat, ahol azt is elmondták, hogy az X One-ból a 2 milliomodikat gyártották le nemrégiben, 14 évvel ezelőtti indulása óta, majd hozzátették, hogy ebből egymilliót az utolsó négy évben állítottak elő.

Még spórolhatnak is vele

Azoknak a járműparkoknak, amelyek X One gumikra váltottak korábban, mintegy 10 % megtakarítást jelentett az üzemanyag-felhasználásban, miközben több mint 335 kilót spóroltak meg járművenként.

„Alig várjuk, hogy még több spórolási lehetőséget biztosítsunk az ügyfeleink részére az új X One teherautó-gumik bevezetésével, melyek az áttörő továbbfejlesztett burkolat technológiával rendelkeznek.”, mondta Ted Becker, a cég marketingrészlegének alelnöke.

Az X One technológia azt is lehetővé teszi, hogy a szállítmányozó cégek és a regiánális ügyfelek megfeleljenek a SmartWay Környezetvédelmi Ügynökség követelményeinek és a kaliforniai Tiszta Levegő Hatóság előírásainak.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!