NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A motivációval nem lesz gond Arizonában

Potter


Számtalan remeknek ígérkező mérkőzést hoz az NBA pénteki játéknapja, azonban a mi szemünk leginkább a New York Knicks Phoenix Sunsnál tett látogatásán akadt meg. 

Mire lesz elég a Knicks hajrája? - Fotó: AFP
Mire lesz elég a Knicks hajrája? – Fotó: AFP

 

A pénteki játéknapon egyértelműen a Phoenix Suns és a New York Knicks összecsapásának lesz a legnagyobb tétje, mivel mindkét félnek égető szüksége vagy a győzelemre.

A házigazdák Eric Bledsoe visszatérése óta 7-1-es mérleggel állnak, ráadásul sorozatban öt győzelmet könyvelhettek el – az utolsó hármat idegenben. A remek szereplésnek köszönhetően a Suns már a nyolcadik helyen áll nyugaton, így lényegében a csapat sorsa a játékosok kezében van. Az ilyen mérkőzések, mint a pénteki azonban igen komoly jelentőséggel bírnak, lévén hogy az arizonai gárda a hátralévő tíz meccséből hatot idegenben játszik.

Kissé talán furcsán hangzik, de ha az elmúlt tíz mérkőzést vesszük figyelembe, akkor a New York Knicksé a legjobb mérleg keleten. Az említett időszakban nyolc sikert számlálhattak Anthonyék, ugyanakkor a Cleveland elleni hazai, valamint a Lakers elleni idegenbeli mérkőzés elvesztése még sokba fájhat a végelszámolásnál. Tény, hogy a javítás összejött a Kings ellen idegenben, viszont a Knicks még így is 1.5 mérkőzéssel le van maradva a keleti nyolcadik helyen álló Atlantával szemben. Ettől függetlenül persze vitathatatlan, hogy gyönyörűen hajráznak Anthonyék, hiszen március eleje óta öt mérkőzéssel kerültek közelebb a Hawkshoz.

Hogy mennyire kiélezettnek tűnik ez a meccs, azt jól mutatja az is, hogy a felek január 13-ai mérkőzésén csak a hosszabbítás döntött – a New York Knicks javára. Az a találkozó azonban több szempontból is sajátos volt, hiszen Tyson Chandler például kihagyta azt a meccset, sőt Amar’e Stoudemire és J.R. Smith is csak a padról állt be. A másik oldalról leginkább Gerald Greennek lehetnek rossz emlékei arról az összecsapásról, mivel 16 mezőnykísérletéből csak kettőt értékesített, vagyis karrierje egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta.

Sérültek miatt lényegében egyik félnek sem kell különösen aggódnia, mivel csak két-két régóta inaktív játékos nem léphet pályára (Emeka Okafor és Leandro Barbosa az egyik, Andrea Bargnani és Kenyon Martin a másik oldalon). Carmelo Anthony viszont ráijesztett a szurkolókra a Sacramento elleni találkozón, ugyanis összeszedett egy kisebb sérülést, azonban a New York sztárja találkozó után elmondta, biztosan vállalja a játékot a Suns ellen.

Ilyen előzmények mellett a bukmékerek -6 pontos favoritként hozták ki a Sunst, ami már csak azért is érdekes, mert a két fél utolsó öt egymás elleni találkozóján egyszer sem tudott coverelni a Knicks. Mindemellett ne feledjük, hogy a Phoenix hazai pályán 21-15-1-es, míg a New York idegenben 17-18-0-s ATS mérleggel áll, vagyis nem vár túl könnyű mérkőzés Anthonyékra.

forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!