NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A zene

Ihracska Hajnalka


Az ember lehet fiatal vagy öreg, hallgat zenét. A zenével bármit ki tudunk fejezni. Örömünket, bánatunkat.  Mindig van olyan zene, ami mosolyt csal az arcunkra vagy épp könnyeket, amit megőrzünk, de már rég nem hallgatjuk csak mindig átlépjük. Lehet, azért, mert túl kedves számunkra. Egy emlék, vagy csak jó kedvre derít a gondolata, régen egy személlyel hallgattuk ezt, de mindenképp fontos számunkra valamiért. Nagyon sok embert zenén keresztül lehet megismerni igazán. A zene mindent elárul. De képes megváltoztatni is az ember kedvét. Szomorú pillanatainkban egy vidám, kellemes zongora hang megszépítheti a világot.

A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.

                            -Kodály Zoltán-

A dobok és a zongora két külön világ. Számomra mégis ez a két hangszer párosítása a leggyönyörűbb. A zongora lágy hangja nyugtat, és a dobok mély, vadító pörgése együtt a legnehezebb pillanatban is felpezsdít.

Négy éves koromban azt mondtam anyámnak, hogyha felnövök, rockzenész akarok lenni. Azt mondta, a kettő együtt nem megy.

-Steven Tyler-

És igaz. Kell hozzá egy kis gyerekes bohémság egy kis őrültséggel együtt. A napokban már leginkább a rap hódít. Minden egyes szó mögött van egy-egy jelentés, egy történet. Ezzel a műfajjal igazán ki lehet fejezni önmagunkat. Nagyon sok magyar raperünk a semmiből tört fel. Elítélik őket, pedig tisztelet járna nekik. Miért is? Saját maguk teremtették meg a hírnevüket, a saját történeteikkel, ezeket öntötték rímbe, amit megjegyzek..nem sokan képesek rá. És feltörtek. A saját életük kovácsolták, olyanná amilyennek akarták. Hírnevet szereztek saját maguknak. 

Soha ne legyél olyan, mint mások,
Mert ezzel csak a saját sírodat ásod.
Soha ne úgy élj ahogy mások szeretnék,
Élj úgy mindig ahogyan szeretnél.

                                               -Mc Soon-


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!