NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Én és a palotási tó

Ihracska Martin Attila


15 éves vagyok és a horgászat világába 8 éves koromba csöppentem bele, Édesapám és Bátyám segítségével.


Egy szép nyári nap így hárman leugrottunk a Palotási horgásztóhoz ahova mai napig is járunk. Először a kötéseket és egyéb előkészületi dolgokat tanították meg nekem. Utána jött a nehezebbik része a dobás. Ahogy többet-többet dobtam éreztem, ez menni fog nekem. Utána csalizás és bevetni a szereléket. Először feeder bottal horgásztam és ezt a készséget szerettem is meg. Máig így horgászom ezzel a technikával. Kedvencem a Spro Special Pellet Feeder 420 H és a Spro Dyno Force 420 H.

Szabadidőm nagyobb felét horgászatra szánom. A palotási horgásztóban fogtam meg eddigi legnagyobb halam egy 11 kg-os tükörpontyot. Nagyszerű érzés volt fárasztani. Kellemesebb idők során éjszaka is kint szoktam maradni Bátyámmal fedderezni. Mindörökké hálás leszek Édesapámnak és Bátyámnak a sok türelmet, hogy belevezettek ebbe a nagyszerű szenvedélybe.
Palotási víztározó

Maga a vízterület 63 ha (felső vízállásnál 73 ha). Átlagmélysége a tónak 2.5 méter, a legmélyebb pontja pedig 4.5 méter, amit a gátnál mértek. A fenék egyhangú, nincsenek törések. Néhol elég vastag iszapréteg található, ez inkább a tónak a legfelsőbb részére igaz a „Kisvízre ”.

Halak közül a legjelentősebb faj a keszegfélék és a pontyok. Ezen kívül még fogható a tóban harcsa, csuka, süllő, balin, busa, compó. Az utóbbi négy fajból észrevehetően kevesebb található a vízben, ezt alátámassza a kapáshiány is.

Tórekordok

 

Pontyból a legnagyobb példány, amit kifogtak 27.35 kg-os de, a tóban több 20kg fölötti fogások is voltak.

Amur: 29.7kg

Harcsa: 82.25kg

Busa: 47.5kg

Süllő: 14.4kg

Csuka: 15.6kg

Balin: 8kg

Forrás: Palotasito.com

Köszönöm Szépen a figyelmet. 

Mert horgászni jó!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!