NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Ünnepelhet a Bayern, szenvedhet a Schalke

Potter


A német Bundesliga 28. fordulójában a már bajnok Bayern München a Hoffenheim ellen folytathatja elképesztő sorozatát. A Schalke tucatnyi sérültje ellenére is győzelemre tör a Hertha ellen, míg Huszti Szabolcsék alsóházi rangadót vívnak a Werder Bremennel.

Ünneplésre készül a bajnok / AFP
Ünneplésre készül a bajnok / AFP

A hétvége tutija : Bayern München – Hoffenheim

A Bayern München a hétközi fordulóban aratott győzelmének köszönhetően fennállása 24. bajnoki címét szerezte meg, ráadásul a Bundesliga történetének leggyorsabb és legegyértelműbb diadalát aratta, ugyanis korábban sosem fordult elő, hogy egy csapat már márciusban elhódította a salátástálat. A bajorok zsinórban 19. bajnoki meccsüket nyerték meg, már a 18 is csúcs volt a négy nagy bajnokságot figyelembe véve. Sorozatban 64. Bundesliga-találkozójukon is gólt szereztek, ezzel utolérték a Barcelonát, szintén a négy nagy bajnokságra vonatkoztatva.

Ugyan a bajorok megtehették volna, hogy szerda este kiengednek, ám a német sajtó beszámolója szerint Lahmék igen visszafogott ünneplést csaptak. Nem is nagyon lehet ezen csodálkozni, hiszen Josep Guardiola mentalitásától távol állnak az efféle dolgok, ráadásul szombaton a Hoffenheim ellenében újabb feladat vár a csapatra.

A bőrnadrágosok számára innentől kezdve a veretlenül zárt bajnoki idény lehet a fő célkitűzés, a Hoffenheim ellen hazai pályán pedig toronymagas favoritnak számítanak. A két csapat között óriási a tudásbeli különbség, a bajorok pedig minden bizonnyal fiesztára készülnek szurkolóikkal együtt, aminek a vendégek ihatják meg a levét.

Jens Keller nehéz 90 perc elé néz, de csapata még így is esélyes / AFP
Jens Keller nehéz 90 perc elé néz, de csapata még így is esélyes / AFP

A hétvége lutrija: Schalke – Hertha Berlin

A két csapat pillanatnyi formáját elnézve a Schalke – Hertha találkozó az országos egyes kategória, ám az oddsok mozgásából látható, hogy annyira azért mégsem egyértelmű a helyzet. A gelsenkircheniekre kínált 1.60 körüli nyitóodds a cikk írásának időpontjában már 1.90 fölé kúszott, ami egyértelműen a hazaiak tucatnyi hiányzójának szól.

Jens Keller csapatából a pénteki meccsen Atsuto Uchida, Christian Clemens, Marco Hoeger, Jefferson Farfan, Kiriakosz Papadopulosz, Jan Kirchoff, Felipe Santana Christian Fusch, Benedikt Howedes, Dennis Aogo és Kevin-Prince Boateng is hiányzik majd, így egy cserekapus mellett öt cserejátékosa lesz mindössze a hazaiaknak.

A vendégek soraiból Fabian Lustenberger és Christoph Janker maródi, rajtuk kívül valamennyi emberére számíthat Jos Luhukay vezetőedző. A Hertha öt forduló óta nyeretlen, legutóbbi három bajnokiján egyaránt három gólt kapott, ráadásul a Schalke ellen nagyon nem szokott menni a berlinieknek, hiszen utoljára 2006-ban sikerült legyőzniük a Királykékeket, akkor is hazai pályán.

Noha a Schalke soraiból rengeteg hiányoznak majd, Huntelaar és Draxler vezetésével még így is képes lehet a három pont megszerzésére, igaz ehhez az is kell, hogy a felforgatott védelem stabil lábakon álljon.

forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!